петак, 21. март 2014.

Como Quieres Que Te Quiera

Većina veza počinje nenadano i ne sluteći da će preći u neku dublju emociju, pa obično se ni scenario ne može predvideti, kao ni odgovor na "Zašto baš on/ona?". 



Od provođenja izvesnog vremena na intrenetu, nertetko se dešava i ovakav vid poznanstava, a često je slučaj da taj neko ko nam je aktivirao senzor za "primiti se" i nije sa našeg podneblja. Mozak tada registruje samo onu vazduhoplovnu udaljenost gde kilometri dobijaju jednakost sa cemtimetrima i sve postaje possible.

FACE TO FACE

Od uzbuđenja prvog susreta, preko neverice da ste konačno face to face, i poimanja da se desilo nešto nesvakidašnje, kao da je kakav vanzemlajski oblik života sleteo baš u tvoje dvorište. A niko nije naslućivao takav sled događaja.
Jedan od uobičajenih scenarija sledi:
Bilo mi je zanimljivo ćaskanje na nematernjem jeziku, a pri tom na nekoj slici mu se nazirao extra biceps i gle čuda, odlučio je da dođe da se upoznamo. Tu još do poslednjeh daha skuplaš razum koji naveliko zauzima oblik pokidane ogrlice sa sitnim perlama i ubeđujes sebe kako je to suludo, al Amor je već uzeo danak, jer se kolotecina i monotonija svakodnevnice povukla i ustupila mesto adrenalinu.

Vreme vam se odbrojava pešcanikom, dok ste proveli nezaboravne trenutke po noćnim klubovima i večere po restoranima, strasti do svanuća, pa i posle toga, već ste se našli na aerodromu sa "I'll miss you" izrazom lica. 
I tu se vraćamo preteči ovog poznanstva. Alati sa interneta rade u korist ekspanzije emocija. Tu je slika na ekranu, tu je zvuk, al' dodir, miris i blizina ovde imaju neopravdane izostanke...

TEŠKO BREME

I sve tako do sledećeg susreta, a raspon tih perioda varira. Analiza nadvladava mir i spokoj, jer posle svakog "Bye babe, see you soon" strpljenje postaje teško breme, a logika postavlja pitanje "Kad?" posle kojeg usledi ono neminovno "Čemu sve?". 


Konkurencija u vidu živih bića koja obitavaju ulicama se ne smanjuje, kao što se ni potreba za telesnim dodrom ne može kompenzovati. I kako konkurencija egzistira,  jenjavaju poruke i pozivi što proističe iz iznenadnih obaveza. 


"I miss you and love you" dobija neki ofucani oblik i polako biva zatvoren u neku fioku. Na posletku ostaje jedna strana kraj ekrana koja još uvek išcekuje da se zasvetli zelena tačkica na prozoru za chat...

Нема коментара:

Постави коментар