среда, 20. август 2014.

Delirium Tremens

Kao prvo, da se ogradim. Feminizmu nisam nikada pribegavala, ali ova bi tema mogla da naginje tome. Iz sopstvenog iskustva , a ponajviše iz neiscrpnih ženskih analiza i naglabanja, striktne međusobne granice u odnosima komunikacije i razumevanja, dale su reč ovom postu.

Ne, ja neću dati odgovore na vekovna pitanja evolucije, samo ću konstatovati i potvrditi jedno beskonačno rivalstvo izmedju dva pola u životu homo sapiensa.

POREĐENJA RADI, muškarac je iskonski lovac, što podrazumeva da mu je praotac lovio divljač, bio izlozen konstantnim izazovima, otsustvovao od doma i porodice, dok je ženin fokus bio na podizanju dece i kućnim poslovima. Ako ovu sliku prebacimo u današnjicu, dobićemo delimična objašnjenja fenomena opstanka. Ženi su danas nametnuti okovi i teško breme, a to je da menja svoj bioloski integritet. Pored toga sto joj je nametnuto ispunjavane visokih kriterijuma fizičkog izgleda, ona se ujedno mora ostvariti i u ulozi lovca, al' na egzistenciju.

IZGLADNELA od raznih dijeta i iscrpljena od estetskih intervencija, počev od onih najsitnijih, manikir, frizer, šminka i gomila još nekih stvari (da ostatku sveta ne skrnavim već oskrnavljenu figuru velikomučenice), pa do većih - medicinskih, ona je prinuđena da podignute glave, bez emocije, gazi konkurente i suparnistvo. Očekivanja su da kao takva, sa full opremom, all in one, pokaže sve veštine gastronomije, pedagogije, pedijatrije, psihologije, računovodstva i ekstremnih sportova... Pa brate, što je mnogo, ono je too much.

DA ODLUTAM u ekstreme i zagrebem u detalje, navešcu, da smo mi te koje jedemo sopstvene nokte ako nam kasni menstruacija, dok se istovremeno kod druge strane razvija sindrom "ispražnjenih testisa" i potpunog odsustva. Mi smo te koje očekuju prvi signal u momentima "dan posle", jer ukoliko bi se neka od nas ovaca brecnula da se prva oglasi, dečkova teritorija je zapišana, i tu je prica prilicno limitirana... Jos koje čekiranje šmekera na baterije, a onda sleduje "Čujemo se od nedelje jedan dan"... Horor! Veštacki testosteron pravi, priznajem, odlične pločice na stomaku, al' mozak ostaje u tegli kod kuće.

NAS, SAMOHRANE SuperMums da izostavim u ovoj seriji, da ne izađe na ovaj ekran sav čemer i smeće, jer se od mene, kao ženke, očekuje vazda pozitivan stav, i molim da se moje suze ne zamisljaju ni u najluđim snovima, loše mi za marketing i renome.

 

I naposletku scenario... 
"Ladno je otišla sa mojim "najboljim" ortakom..." 
Češ, češ (po glavi) :D 

Izvor literature:
Besciljno žensko ispijanje kafa.

3 коментара:

  1. Ne prebacuj sliku u danasnjicu, proslo je proslo bilo pa bilo Jedi, moras, makar i na silu. Budi lepa zbog sebe. Svestrana, to je dobro ali zna da prevari. Koristi kondom i imaces nokte. Budi super mum za sebe i svoje odojce. Idi s'kim oces, 1 je zivot!

    ОдговориИзбриши
  2. Nasmeja me sa ovim "kako sacuvati nokte". Dal je do mog raspolozenja, ili tvog potencijala za duhovitost :D. Pa da ne bi ekspanzije promiskuiteta, ne bi ni Reckitt Benckiser toliko profitirao.. A ovaj kavijar i jastoga, ne mogu, pa ni na silu. Super mum vec jesam, jer ovladah vestinama prezivljavanja.. Kako god hvala na poseti i nadam se da ce se iz tvog nika jednom nesto izroditi. Pozdrav ;)

    ОдговориИзбриши